Lajme nga Bota

Zvicra do të miratojë sanksione shtesë ndaj Rusisë

Zvicra do të miratojë sanksione shtesë ndaj Rusisë

Zvicra do të miratojë sanksione shtesë ndaj Rusisë dhe do të ngrijë asetet e më shumë njerëzve që kanë lidhje të ngushta me presidentin rus Vladimir Putin, njoftoi qeveria të premten në një deklaratë.

Sipas qeverisë, zbatimi i këtyre sanksioneve është në përputhje me neutralitetin e Zvicrës.

"Eksporti i të gjitha artikujve me përdorim të dyfishtë në Rusi tani është i ndaluar, pavarësisht nga përdorimi i tyre përfundimtar ose përdoruesi përfundimtar. Përveç kësaj, eksporti i mallrave që mund të kontribuojnë në përmirësimin ushtarak dhe teknologjik të Rusisë ose zhvillimin e mbrojtjes dhe sigurisë. sektori është i ndaluar”, tha qeveria, duke shtuar se “është e ndaluar edhe ofrimi i asistencës teknike, shërbimeve të ndërmjetësimit apo financimit”.

"Eksporti në Rusi i mallrave dhe shërbimeve të caktuara në sektorin e naftës nuk lejohet më. Për më tepër, eksporti i mallrave dhe teknologjisë së caktuar që mund të përdoren në aviacion dhe industrinë e hapësirës është i ndaluar," tha gjithashtu qeveria.

Transaksionet me Bankën Qendrore Ruse gjithashtu nuk lejohen më.

Tiranapost.al