Aktualitet

Shuhet zjarri në Delisuf të Vlorës, në Dukat nuk ka shtëpi në rrezik, pamjet

Shuhet zjarri në Delisuf të Vlorës, në Dukat nuk ka

Lajmin e ka bërë me dije ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi nga Facebook ku ka postuar foto nga shuarja e zjarrit në Delisuf të Vlorës. Ministri thotë se edhe në Dukat nga ndërhyrja e forcave në terren është reduktuar zjarri duke eleminuar rrezikun e djegies së banesave.

Shuhet zjarri në Delisuf të Vlorës, në Dukat nuk ka

Shuhet zjarri në Delisuf të Vlorës, në Dukat nuk ka

Megjithatë shqetësues është dëmi që kanë shkaktuar flakët, në disa zona, të aktivizuara nga kushtet e motit, por ndërkohë po hetohet në zonat të tjera nëse zjarri ka qenë i qëllimshëm apo nga pakujdesia.

Shuhet zjarri në Delisuf të Vlorës, në Dukat nuk ka

Ministri Niko Peleshi:

Neutralizohet plotësisht zjarri në Delisuf, ndërkohe që nderhyrja e trupave mbi fshatin Dukat ka mundësuar reduktimin e zjarrit dhe eleminimin e rrezikut të banesave.

Shuhet zjarri në Delisuf të Vlorës, në Dukat nuk ka

Ndërkaq, situata është më rrezik në Karaburun për shkak edhe të terrenit të vështirë, duke vënë në kërcëinim parkun e Llogarasë. Ministri Peleshi shkruan:

Ndërkohë që po punohet për fikjen e zjarrit në zonën e Dukatit, trupa të tjerë janë transportuar me helikopter në qafën e Sherikut, Karaburun, në lartësinë 1200 m mbi nivelin e detit për të neutralizuar edhe vatrat atje që janë kërcënim për parkun e Llogarasë.

*Tiranapost.al.