Art dhe Kulturë

Annie Ernaux fiton çmimin Nobel për letërsinë

Annie Ernaux fiton çmimin Nobel për letërsinë

Autorja franceze Annie Ernaux ka fituar çmimin Nobel për letërsi.

Ernaux ka shkruar një sërë romanesh të njohura, shumë prej të cilave janë autobiografike. Libri i saj i parë, 'Les armoires vides', u botua në frëngjisht në 1974 dhe në anglisht si 'Cleaned Out' në 1990. Vepra e saj e katërt, 'La place' (1983) ose 'A Man's Place' (1992), i dha asaj emër dhe famë si shkrimtare.

Annie Ernaux fiton çmimin Nobel për letërsinë

Asaj iu dha çmimi për guximin dhe mprehtësinë klinike me të cilën ajo zbulon rrënjët, largimet dhe kufizimet kolektive të kujtesës personale.

Tiranapost.al