BOTA

SHBA e shqetësuar për synimet e Rusisë në centralin bërthamor Zaporizhzhya

SHBA e shqetësuar për synimet e Rusisë në centralin

SHBA është “thellësisht e shqetësuar” për qëllimet ruse në kontrollin e centralit bërthamor të Zaporizhzhya në Ukrainë, tha një zyrtar i mbrojtes në Amerikë.

Zyrtari tha se SHBA nuk e di se sa njerëz kanë rusët në fabrikë.

“Ne nuk jemi në gjendje të hedhim poshtë pretendimet se ata kanë nën kontroll termocentralin bërthamor. Ndaj nuk do të më pëlqente të thosha se ne nuk e dimë me specifikë, sa njerëz kanë atje dhe si duket kontrolli i tyre mbi termocentralin për sa i përket vazhdimit të funksionimit. Dhe përsëri, kjo është një nga gjërat që na shqetëson thellësisht, është se ne nuk e dimë se çfarë ekspertize kanë ata, çfarë kanë aplikuar për këtë, cilat janë synimet e tyre në afatin e afërt. Dua të them që e gjithë kjo është një shqetësim i madh, "tha zyrtari.

Tiranapost.al