Opinion

Si mund të ndikojë në hartën ajrore të botës mbyllja e linjave ajrore ruse

Si mund të ndikojë në hartën ajrore të botës
Shumë vende evropiane njoftuan se po mbyllnin hapësirën e tyre ajrore për linjat ajrore dhe avionët rusë, duke përfshirë Gjermaninë, Italinë, Francën dhe Spanjën.

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen konfirmoi gjithashtu se Bashkimi Evropian po mbyll hapësirën ajrore për Rusinë.

Mbretëria e Bashkuar dhe Rusia kanë ndaluar avionët e njëra-tjetrës të fluturojnë ose të zbresin në territoret e tyre. Ndalime të tjera kanë filluar të pasojnë, me Poloninë dhe Republikën Çeke që të dyja kufizojnë hyrjen e avionëve rusë.

E gjithë kjo mund të ketë pasoja të rëndësishme për pasagjerët, linjat ajrore dhe koston e fluturimit nëse Evropa dhe Rusia ringjallin epokën e Luftës së Ftohtë, kur rrugët qiellore u devijuan rreth një perde të hekurt që shtrihej në qiell.

Por çfarë ndodh me fluturimet për në Azinë Lindore? Gjatë ditëve më të ftohta të Luftës së Ftohtë, shmangia e Bllokut Sovjetik nënkuptonte fluturimin në veri rreth Groenlandës për në Alaskë, furnizimin me karburant në Anchorage dhe më pas rreth ngushticës së Beringut për të arritur në Japoni. Fluturimet për në Kinë kaluan Detin e Zi dhe Kaukazin, duke shmangur Afganistanin dhe duke hyrë në Kinë përmes Azisë Qendrore.

Nuk jemi ende aty. Dhe ndoshta falë gamës së avionëve modernë, hapa të tillë nuk do të nevojiten.

Efektet në linjat ajrore komerciale tashmë të prekura nga Covid dhe pasagjerët e tyre do të jenë relativisht të kufizuar nëse ndalimet qëndrojnë midis Rusisë nga njëra anë dhe MB, Polonisë dhe Republikës Çeke nga ana tjetër. Po kështu, situata mund të përshkallëzohet lehtësisht.

"Për shkak të shkallës gjeografike të Rusisë, fluturimet nga linjat ajrore në të gjithë botën kalojnë çdo ditë në hapësirën ajrore ruse," i thotë CNN Mikael Robertsson, bashkëthemelues i shërbimit të gjurmimit të avionëve Flightradar24.

"Nga Britania e Madhe, zakonisht rreth një duzinë fluturimesh çdo ditë kalojnë përmes Rusisë për në vende si Hong Kongu dhe India. Nga BE-ja, qindra fluturime secila kalojnë tranzit përmes Rusisë në rrugë për në destinacionet në Azi. Dhe nga SHBA, shumica e trafikut të mallrave midis SHBA-së dhe Azisë kalon përmes të paktën një pjese të vogël të hapësirës ajrore ruse. Para Covid-it, numrat ishin edhe më të mëdhenj, veçanërisht nga MB, por fluturimet e pasagjerëve në distanca të gjata ende nuk janë rikuperuar vërtet”.

Ndalimi do të ketë ndikim financiar për linjat ajrore, por edhe për Rusinë, e cila i ngarkon linjat ajrore ndërkombëtare me qindra miliona dollarë çdo vit për të drejtat e fluturimit.

"Ka dhjetëra fluturime nga BE-ja në Azi që kalojnë çdo ditë në hapësirën ajrore ruse," shpjegon Addison Schonland, partner në një kompani udhëtimesh për CNN. Të gjithë këta janë avionë pasagjerësh ose mallrash. Kjo do të thotë se ato gjenerojnë të ardhura të mira ditore për Rusinë, edhe pse janë rrugë ekonomike efiçente midis origjinës dhe destinacionit."

Artikull i CNN