Lajme nga Bota

Ushtarëve britanikë u ndalohet të udhëtojnë në Ukrainë

Ushtarëve britanikë u ndalohet të udhëtojnë në

Ministria e Mbrojtjes ka thënë se personelit të shërbimit i është ndaluar të udhëtojë në Ukrainë pas raporteve se ushtarët britanikë kanë munguar pa leje për të shkuar në frontin e luftës kundër Rusisë.

Deklarata pasoi raportet se një 19-vjeçar i Gardës së Coldstream është në mesin e katër ushtarëve britanikë të zhdukur që mund të kishin udhëtuar në Ukrainë pas pushtimit rus.

Një zëdhënës i Ministrisë së Mbrojtjes shtoi: "Të gjithë personelit të shërbimit i ndalohet të udhëtojë në Ukrainë deri në një njoftim të dytë.

Kjo vlen edhe nëse personi i shërbimit është në pushim. Personeli që udhëton në Ukrainë do të përballet me pasoja disiplinore dhe administrative."

Ministria e Mbrojtjes shtoi se nuk do të komentonte për raste të veçanta.

Një adoleshent i Gardës Coldstream, i cili ishte nga kazermat Ëindsor, u shkroi një letër lamtumire prindërve të tij dhe bleu një biletë për në Poloni gjatë fundjavës me qëllim që të kalonte në Ukrainë.