Lajme nga Bota

Më shumë se 2,000 civilë të vrarë në pushtim, thotë shërbimi i urgjencës në Ukrainë

Më shumë se 2,000 civilë të vrarë në pushtim,

Më shumë se 2,000 civilë ukrainas janë vrarë deri më tani gjatë pushtimit të vazhdueshëm të Rusisë, tha të mërkurën Shërbimi Shtetëror i Emergjencave të Ukrainës.

"Më shumë se 2,000 ukrainas vdiqën, pa llogaritur mbrojtësit tanë," tha shërbimi në një deklaratë.

“Fëmijët, gratë dhe forcat tona mbrojtëse po humbasin jetën e tyre çdo orë”, thuhet në deklaratë.

Më shumë se 2,000 civilë të vrarë në pushtim,

Ndërkohë, numri i viktimave të civilëve të raportuar nga Kombet e Bashkuara është shumë më i ulët se shifra 2000, megjithëse OKB-ja ka paralajmëruar se numri i vërtetë ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë.

Më shumë se 2,000 civilë të vrarë në pushtim,

Komisioni i Lartë i Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut tha të martën se më shumë se 500 viktima civile ishin raportuar në Ukrainë nga OKB-ja, duke përfshirë të paktën 136 civilë të vrarë dhe 400 civilë të plagosur.