Lajme nga Bota

Shtëpia e Bardhë i përgjigjet vendimit të Putin për të vënë forcat bërthamore në gatishmëri të lartë

Shtëpia e Bardhë i përgjigjet vendimit të Putin për

SHBA i është përgjigjur vendimit të Putin për të vendosur forcat bërthamore në gatishmëri të lartë.

Sekretarja e shtypit në Shtëpinë e Bardhë Jen Psaki për ABC news është shprehur se SHBA është e gatshme të dërgojë më shumë furnizime ushtarake dhe humanitare në Ukrainë.

“Ky është me të vërtetë një model që ne e kemi parë nga Presidenti Putin gjatë rrjedhës së këtij konflikti, i cili po prodhon kërcënime që nuk ekzistojnë për të justifikuar agresionin e mëtejshëm", tha Psaki.

Kur u pyet për ndihmën ose sanksionet e mëtejshme ushtarake, Psaki tha se SHBA është e gatshme të dërgojë më shumë furnizime ushtarake humanitare, ekonomike dhe mbrojtëse.

“Unë do të vërej se sanksionet që ne shpallëm dje e vendosin Rusinë në të njëjtin nivel me Iranin, duke e shkëputur atë nga një sistem bankar me komunitetin global”, tha Psaki.

Psaki shtoi se SHBA mbetet në kontakt të ngushtë me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky dhe e lavdëroi atë për udhëheqjen e tij gjatë ditëve të para të luftës.

"Ai po ngrihet me guxim kundër pushtimit të Presidentit Putin dhe udhëheqjes ruse," tha Psaki. “Ne do të qëndrojmë në kontakt të ngushtë me të”.