Lajme nga Bota

Thirrja e Papa Françeskut: Lërini armët të heshtin. Zoti është me ata që duan paqen

Thirrja e Papa Françeskut: Lërini armët të heshtin. Zoti

Papa Françesku ka bërë thirrje të vazhdueshme për t'i dhënë fund konfliktit në Ukrainë.

Gjatë fjalës së tij në Sheshin e Shën Pjetrit, ai tha: "Lërini armët të heshtin. Zoti është me ata që kërkojnë paqen, jo me ata që përdorin dhunën."

Françesku gjithashtu ka bërë thirrje për koordinim midis korridore humanitare për të ndihmuar refugjatët të largohen nga Ukraina.

Ai theksoi që dënon në mënyrë të veçantë ata që "besojnë në logjikën djallëzore dhe perverse të armëve".