Lajme nga Bota

5 taktika që civilët ukrainas po përdorin për të luftuar rusët

5 taktika që civilët ukrainas po përdorin për të

Ushtria ukrainase ka lëshuar udhëzime si si njerëzit e zakonshëm, pjesë të rezistencës civile, të luftojnë ushtrinë ruse.

“Pavarësisht nëse keni armë, municione apo jo, përdorni të gjitha mënyrat dhe mjetet e mundshme për të luftuar”, thuhet në deklaratë.

Ukrainasve deri më tani u është kërkuar që të veprojnë në këtë mënyrë:

- Të çmontojnë tabelat rrugore

- Të rrëzojnë pemë për të bërë të pamundur lëvizjet

- Të përdorin në mënyrë aktive pajisje shpërthyese të bëra vetë, si rasti i bombave molotov

- Të shkatërrojnë qendrat kryesore të transportit

- Të jenë më aktivë gjatë natës ose muzgut