Lajme nga Bota

Gratë ukrainase përgatisin bomba molotov për të mbrojtur qytetin e tyre

Gratë ukrainase përgatisin bomba molotov për të mbrojtur
Në qendër të qytetit të Dnipro, BBC raporton që grupe grash po përgatisnin kokteje molotov, armë të bëra vetë, për të mbrojtur shtëpitë dhe rrugët e qytetit të tyre kundër avancimit të trupave ruse.

Një koktej molotovi, i njohur gjithashtu si bombë benzine, shishe zjarri ose thjesht Molotov (nuk është një bombë zjarri reale), përdoret si armë zjarri e improvizuar me bazë një shishe të mbushur me alkool ose benzinë dhe me një leckë si fitil.

Në Dnipro kishte mësuese, avokatë dhe amvisa të rrethuara me shishe qelqi, lecka dhe lëndë djegëse. Ata duan të jenë gati për çdo gjë.

Gratë ukrainase përgatisin bomba molotov për të mbrojtur

Ky qytet nuk është sulmuar, por gjithsesi po ndjen koston e kësaj lufte. Spitali ushtarak ka 400 shtretër dhe ata janë plot me ushtarë të plagosur nga e gjithë Ukraina lindore.

Banorët e këtij qyteti po mobilizohen. Por ata të gjithë thonë se e bëjnë sepse kanë ata mbetur pa zgjidhje.