Lajme nga Bota

Ndalohet prania e mediave në Irpin pas vrasjes së gazetarit amerikan

Ndalohet prania e mediave në Irpin pas vrasjes së gazetarit amerikan
Gazetarët nuk do të lejohen më të hyjnë në qytetin e Irpin, i cili ndodhet në afërsi të Kievit. Vendimi u bë i ditur nga kryetari i bashkisë së qytetit Oleksandr Markushyn në Telegram dhe u mor pas vdekjes së gazetarit amerikan Brent Renaud në këtë qytet ditën e sotme.

"Duke filluar nga sot, ne ndalojmë hyrjen e gazetarëve në Irpin. Duam të shpëtojmë jetën e tyre," tha Markushyn.

Ai gjithashtu u bëri thirrje gazetarëve dhe civilëve ukrainas që të mos postojnë informacione në internet për personelin ushtarak, pajisjet e tyre ose ndonjë gjë që mund të tregojë vendndodhjen e tyre.