Lajme nga Bota

Disa ushtarë britanikë thyejnë rregullat dhe shkojnë në Ukrainë për të luftuar

Disa ushtarë britanikë thyejnë rregullat dhe shkojnë në

Një numër i vogël ushtarësh britanikë nuk i janë bindur urdhrave dhe mund të kenë udhëtuar në Ukrainë për të luftuar, ka konfirmuar Ushtria Britanike, raporton BBC.

Ushtarët mungonin pa leje dhe mund të kenë shkuar në Ukrainë. Ata do të mbajnë përgjegjësi personale", tha ushtria.

“Ne po i inkurajojmë në mënyrë aktive dhe fuqimisht që të kthehen në MB”, shtoi një zëdhënës.

Qindra ish-ushtarë britanikë, të cilët kanë përfunduar kohën e tyre në shërbimet e armatosura, kanë thënë se duan të shkojnë në Ukrainë për të luftuar ose për të ndihmuar në përpjekjet mjekësore ose humanitare.

Shumë kanë thënë për BBC se po marrin mesazhe të përziera nga qeveria nëse duhet të shkojnë.

Tiranapost.al