Lajme nga Bota

BE vendos të përjashtojë 3 banka bjelloruse nga sistemi SWIFT

BE vendos të përjashtojë 3 banka bjelloruse nga sistemi SWIFT
Vendet anëtare të BE-së janë dakordësuar për paketën e re të sanksioneve kundër Rusisë. Ata kanë vendosur të përjashtojnë 3 banka Bjelloruse nga SWIFT.
Vendet anëtare të BE-së kanë rënë dakord për sanksione të reja kundër liderëve dhe oligarkëve rusë për pushtimin e saj në Ukrainë, raporton Reuters.

Presidenca franceze e BE-së tha se anëtarët miratuan sanksionet që zyrtarisht do të miratohen nga Samiti i BE-së të enjten dhe të premten në Versajë.

Ata thanë se masat e reja sqarojnë pyetjet mbi kriptovalutat, përjashtojnë tre banka Bjelloruse nga SWIFTdhe synojnë mbrojtjen e sektorit detar.