Ekonomia

Vuçiç: Mbështesim integritetin territorial të Ukrainës, por nuk sanksionojmë Rusinë

Vuçiç: Mbështesim integritetin territorial të
Serbia i ka ofruar mbështetje të plotë dhe parimore Ukrainës, por nga ana tjetër ka vendosur të mos sanksionojë Rusinë. Presidenti Vuçiç në një deklaratë për mediat u shpreh:

“Serbia shpreh keqardhje sinqerisht për gjithçka që po ndodh në Evropën Lindore. Ne gjithmonë i kemi konsideruar si vëllezër popullin rus dhe ukrainas dhe Serbia gjithmonë ka respektuar të drejtën e shteteve për paprekshmëri të kufijve. “Një nga parimet bazë të vendit tonë është respektimi i integritetit territorial të shteteve të tjera sovrane. Ne kemi ndjekur gjithmonë një politikë të jashtme parimore dhe e kemi paguar shtrenjtë. Në përpjekje për të ruajtur integritetin tonë territorial, ne u sulmuam nga 19 vende të NATO-s në fund të shekullit të 20-të. “Në përputhje me politikën e saj të deritanishme, Serbia i ofron mbështetje të plotë integritetit territorial të Ukrainës.

E udhëhequr nga parimet e saj, Serbia e konsideron shumë të gabuar cenimin e integritetit territorial të çdo vendi, përfshirë Ukrainën. Serbia do të udhëhiqet nga mbrojtja e interesave të saj jetike, ekonomike nëse duhet të vendosë për vendosjen e sanksioneve kundër vendeve të tjera. Republika e Serbisë beson se nuk është në interesin e saj jetik që të vendosë sanksione ndaj askujt, madje as ndaj Rusisë”, tha Vuçiç.