YouPost

Le Figaro në 1924-ën: Ahmet Zogu e ka situatën nën kontroll

Le Figaro në 1924-ën: Ahmet Zogu e ka situatën nën kontroll

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 18 Shtator 2019

“Le Figaro” ka botuar, të shtunën e 27 dhjetorit 1927, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me marrjen e situatës nën kontroll në Shqipëri nga Ahmet Zogu, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

-Beograd, 26 dhjetor.

Ahmet Zogu, pas marrjes së Tiranës, ku ai thirri anëtarët e qeverisë së tij të mëparshme, e ka tani situatën nën kontroll në të gjithë Shqipërinë.

Mbështetësit e qeverisë kanë evakuar Shkodrën dhe Elbasanin.

Asnjë rezistencë serioze nuk është parashikuar në Jug.

Thuhet se imzot Fan Noli gjendet i strehuar në Durrës me qëllim largimin prej aty.

Fise të shumta, deri tani indiferente, e mirëpresin Ahmet Zogun si çlirimtar.

Paqëtimi dhe vendosja e një regjimi të ri duken se do të ndodhin shpejt.

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1924-ahmet-zogu-e-ka-situaten-nen-kontroll-ne-shqiperi/.Tiranapost.al.