Evente

Një festival ushqimi në Tiranë, ku mund të çosh fëmijët për fundjavë

Një festival ushqimi në Tiranë, ku mund të çosh

Perime që kërcejnë, pemë frutore argëtuese dhe një libër me receta të shëndetshme për shefa të vegjël! Këto janë disa nga detajet e festivalit tre ditor “FoodLand”.

Një festival ushqimi në Tiranë, ku mund të çosh

Festivali u dedikohet fëmijëve me qëllim ndërgjegjësimin e konsumatorit të vogël, mbi mësimin e zakoneve të mira të ushqimit. Për këtë arsye pjesmarrës janë fëmijë të moshës 5, 6 dhe 7 vjeç.

Një festival ushqimi në Tiranë, ku mund të çosh

Përmes ndihmës së nutricionistes Dhurata Thanasi, mësuan mbi ushqimet e shëndetshme, por edhe si të “fshehin” shijshëm ato produkte që shpesh herë vogëlushët si kanë shumë qejf.

Një festival ushqimi në Tiranë, ku mund të çosh

“Edukimi jo vetëm për t’u ushqyer shëndetshëm, por edhe jeta aktive përmes sportit, është në fokusin e vijueshëm të fushatave ndërgjegjësuese që ka Bashkia e Tiranës. Ky festival është vetëm një nga dhjetra të tillë që këtë vit i përkushtohen këtij qëllimi”, tha Andi Seferi, Nënkryetar i BT.

Një festival ushqimi në Tiranë, ku mund të çosh

“Në kuadër të Ditës Botërore të Konsumatorit po organizojmë këtë festival, i cili synon ndërgjegjësimin e konsumatorit të së ardhmes.”, u shpreh Laura Deliu, Drejtore e Përgjithëshme e AMK-së. Përmes një postimi në rrjete sociale, Kryebashkiaku Veliaj ka edhe një ftesë të hapur për gjithë prindërit dhe fëmijët. “MIRËMËNGJESI nga “FoodLand Fest"! 😊

“FoodLand Fest” po organizohet tek Amfiteatri i Liqenit, në datat 16, 17 dhe 18 Mars.