Evente

Ansambli Tirana do të prezantohet në Gjirokastër me 'Ritualin e jetës'

Ansambli Tirana do të prezantohet në Gjirokastër me

Festivali Folklorik Kombëtar do të mbahet në Gjirokastër nga datat 24 qershor deri në 1 korrik.

Ansambli Tirana do të prezantohet në Gjirokastër me

Mbeten vetëm pak ditë që Ansambli Tirana i përbërë nga artistë të rinj, do të përfaqësojë qarkun e Tiranës në skenën e madhe të Kalasë së Gjirokastrës në datën 26 qershor me fabulën “Rituali i jetës”, që flet për të gjitha proceset e jetës nga lindja në vdekje. Ndërkaq, grupi i polifonisë së këtij ansambli do të përfaqësojë qarkun e Gjirokastrës me këngën lirike “Zërin nga gjyshërit e muarrëm” në datën 30 korrik.

Ansambli Tirana do të prezantohet në Gjirokastër me

Ansambli Folklorik Tirana ky grupim artistësh të rinj ka në repertorin e tij një pjesë të rëndësishme nga valle të trevave të ndryshme të Shqipërisë, me valle nga Shqipëria e Mesme, valle nga Shqipëria e Jugut dhe valle nga Shqipëria e Veriut.

Ansambli Tirana do të prezantohet në Gjirokastër me

Ansambli Tirana do të prezantohet në Gjirokastër me

Këta artistë mbajnë gjallë, ruajnë dhe kultivojnë muzikën popullore shqiptare, këngët dhe vallet tradicionale të Tiranës dhe Shqipërisë së Mesme dhe të Jugut. Ansambli “Tirana” është i vetmi entitet gjithëpërfshirës i këtij lloji në rajon dhe një aset i rëndësishëm kulturor për kryeqytetin.