YouPost

Bisedat e gjata dhe sekrete të Ismail Bej Qemail me Princ Vidin në Postdam

Bisedat e gjata dhe sekrete të Ismail Bej Qemail me Princ Vidin në

*Nga Aurenc Bebja*, Francë – 13 Tetor 2018

“Le Journal” ka botuar, të mërkurën e 4 shkurtit 1914, në faqen n°4, një shkrim mbi takimet e Ismail bej Qemalit me Princ Vidin në Potsdam, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Situata në Shqipëri

Ismail Qemali tek Princ Vidi.

Berlin, 3 shkurt.

— Ish-guvernatori (udhëheqësi) i Shqipërisë, Ismail Qemal beu, ka qenë, për disa ditë, në Berlin, ku ka qëndruar në një hotel në Potsdam.

Ai është shoqëruar nga Eqrem bej Vlora, një shqiptar i shquar.

Çdo ditë, të dy kanë zhvilluar biseda të gjata me Princ Vidin në Potsdam.

Linku origjinal: https://www.darsiani.com/la-gazette/bisedat-e-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-bej-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam-shkurt-1914/ 

Tiranapost.al.