Lajme nga Bota

Mesazhi-video i Putin për gratë e vajzat në 8 mars: Ushtarët që dashuroni po mbrojnë Rusinë

Mesazhi-video i Putin për gratë e vajzat në 8 mars: Ushtarët

Presidenti i Rusisë ka publikuar një video për Ditën Ndërkombëtare të Gruas , duke pranuar "kohë të vështira: sfida dhe probleme ekonomike globale, konflikte ushtarake" -- dhe duke mohuar se rekrutët po dërgohen për të luftuar.

"Unë do të doja t'u drejtohesha nënave, grave, motrave, nuseve dhe të dashurave të ushtarëve dhe oficerëve tanë që janë tani në betejë, duke mbrojtur Rusinë gjatë një operacioni special ushtarak. Unë e kuptoj se si shqetësoheni për të dashurit tuaj. Mund të jeni krenarë për ta ashtu si i gjithë vendi është krenar për ta dhe shqetësohet për ta bashkë me ju. Më lejoni të theksoj se ushtarët që kryejnë shërbimin ushtarak nuk marrin pjesë dhe nuk do të marrin pjesë në luftime. Nuk do të ketë thirrje shtesë të rezervistëve nga rezerva. Detyrat e caktuara zgjidhen vetëm nga personeli ushtarak profesionist. Unë kam besim se ata do të sigurojnë siguri dhe paqe për popullin rus”.

Tianapost.al