Lajme nga Bota

BE pret aplikimin e Ukrainës për anëtarësim në bllok 'menjëherë'

BE pret aplikimin e Ukrainës për anëtarësim në bllok

BE pret aplikimin e Ukrainës për t'u bashkuar me Bashkimin Evropian "menjëherë" deklaruan zyrtarët në Bruksel duke shtuar se "kjo do të duhet të vlerësohet shumë shpejt nga këshilli dhe të merret vendimi nëse do të kërkohet një opinion urgjent nga Komisioni Evropian".

Më herët gjatë ditës së sotme, presidenti ukrainas, Volodymyr Zelenskiy, kishte bërë një adresë video në të cilën i bëri thirrje Bashkimit Evropian për anëtarësim urgjent në bllokun 27-anëtarësh të vendit sipas procedurave speciale.

Që Ukraina të bëhet një vend anëtar i BE-së, ajo do të kalojë një periudhë të para-anëtarësimit me kohëzgjatje të ndryshme, gjatë së cilës vendi kandidat përshtat institucionet, standardet dhe infrastrukturën e tij për t'i mundësuar asaj të përmbushë detyrimet e tij si shtet anëtar.

Tiranapost.al