Histori Personale

‘Më falni që nuk ju mbrojta dot’. Një burrë tregon si e kuptoi nga Twitter-i që i kishin vrarë gjithë familjen

‘Më falni që nuk ju mbrojta dot’. Një burrë

Tatiana 43 vjeçe, Mykyta 18 dhe vajza Alisa 9 vjeçe, së bashkë me një vullnetar të kishës që po i ndihmonte për t`u larguar nga Kievi, u vranë nga forcat ruse, në rrugë. Burri i shtëpisë kishte udhëtuar për tek nëna e tij e sëmurë pak para luftës dhe tregon sesi e pa në Tëitter familjen e tij të shtrirë përtokë.

‘Më falni që nuk ju mbrojta dot’. Një burrë

“I thashë asaj: Më fal që s`mund t`ju mbroj. U përpoqa të kujdesesha për nënën time dhe s`mund t`ju mbroj dot juve.

Ajo ma ktheu: Mos ki merak se do dalim që këtu. Tani gjithë bota duhet ta dijë ç`ka ndodhur. Djali im ishte në një stres të paparë. Ai i gdhiu netët duke ruajtur teksa flinin nëna e tij dhe motra”, tregon për Neë York Times.

‘Më falni që nuk ju mbrojta dot’. Një burrë

‘Më falni që nuk ju mbrojta dot’. Një burrë

‘Më falni që nuk ju mbrojta dot’. Një burrë

Ai tregon sesi ishte gjatë gjithë kohës duke monitoruar nga telefoni lokacionin e tyre, dhe në një moment e kuptoi se diçka nuk shkonte.

Ishte Tëitter-i që ia dha lajmin e keq. Dëgjoi për një familje që ishte vrarë teksa arratisej dhe pastaj pa fotot virale dhe njohu valixhet. Ishin ata: gruaja dhe dy fëmijët.

Për t'u kthyer në Kiev, ai fluturoi në Rusi dhe kaloi një kufi tokësor në Poloni, ku rojet ruse e lanë të kalonte pasi e kërcënuan se do ta arrestonin.

“E gjithë familja ime vdiq në atë që ju e quani operacion special dhe ne e quajmë luftë. Mund të bësh çfarë të duash me mua. Nuk kam asgjë për të humbur”, u tha ai.

Familja e tyre ishte shpërngulur në Kiev në vitin 2014 pasi u zhvendos nga kryengritja e Rusisë në qytetin lindor të Donetsk.