Rajoni

Tensionet mbyllin shkollat në Veri të Kosovës

Tensionet mbyllin shkollat në Veri të Kosovës

Pas arrestimit të ish-policit Dejan Pantiç në Kosovë, serbët në Veri të Kosovës kanë ngritur barrikada duke bllokuar rrugët. Si pasojë nuk është i mundur as kalimi në këmbë në zona so Bërnjak dhe Jarinje.

Si pasojë shkollat nuk janë hapur këtë të hënë.

Situata vazhdon të jetë e tensionuar edhe pas deklaratave të ndërkombëtarëve. Ka pasur të shtëna me armë, shpërthime si dhe sulme të gazatarëve dhe policisë dy ditët e fundit.

Vuçiç është shprehur se është e drejta e qutetarëve serbë për t'u ngritur në revoltë dhe për të protestuar.