• Shqip
 • English
 • E martë, 21 Janar 2020
 • Shqip
 • English
 • My Tirana Të gjitha

  “SchoolME”, shkolla e parë digjitale në të gjitha bibliotekat e rikonstruktuara Tiranë


  Pas zbatimit të projektit në mbi 40 shkolla të ndryshme 9- vjeçare gjatë vitit të shkuar arsimor, projekti “SchoolME”(www.schoolme.education) do të shtrihet edhe në të gjitha bibliotekat e rikonstruktuara në qytetin e Tiranës si dhe në bibliotekat publike në Korcë, Elbasan, Lezhë, Shkodër.

  Nëpërmjet këtij projekti synohet nxitja e afrimit te nxënësve me librin, por edhe siguron një partneritet të qëndrueshëm mes shkollave dhe bibliotekave në zhvillimin e aktiviteteve audiovizuale përgjatë gjithë vitit shkollor.  Aksesimi i të parës shkollë digjitale për arsimin 9 – vjeçar përmes bibliotekave bëhet për gjithëpërfshirjen e komunitetit të shkollave në afërsi të bibliotekave duke i ofruar alternativa studimi edhe në formatin digjital.

  “School Me” mundëson qasje audio dhe video, në të gjithë aspektet kurrikulare. Për çdo klasë, përmbajtjet lëndore respektive dhe renditja e temave, përputhen me kurrikulën zyrtare, në sinkron me kalendarin shkollor.

  Lëndët e arsimit 9-vjeçar shpjegohen në shqip nga mësues të regjistruar dhe shoqërohen me video shkencore, filma, imazhe, dokumente, harta specifike të zhvilluara nga institucione arsimore e shkencore ndërkombëtare, për të thelluar dhe përfshirë sistematikisht në kurrikul dijet e reja dhe metodat bashkëkohore të nxënies.

  Klikoni linkun në website-in zyrtar: https://www.schoolme.education/landing/

  / Tiranapost.al. 

   

  Për t’u bërë pjesë e grupit "TiranaPost" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. Grupi Tirana Post