YouPost

Kur në kohën e mbretit Zog ndalohej bixhozi për nëpunësit shtetërorë

Kur në kohën e mbretit Zog ndalohej bixhozi për

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 23 Shkurt 2020

“L’Ère Nouvelle” ka botuar, të mërkurën e 24 shkurtit 1937, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me ndalimin në Shqipëri të bixhozit dhe lojërave të tjera të fatit për nëpunësit shtetërorë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Kur në kohën e mbretit Zog ndalohej bixhozi për

Këshilli i Ministrave të Shqipërisë ka vendosur t’u ndalojë bixhozin nëpunësve shtetërorë. Ndalohen po ashtu edhe lojërat e tjera të fatit.

https://www.darsiani.com/la-gazette/l-ere-nouvelle-1937-kur-ne-kohen-e-mbretit-zog-ndalohej-bixhozi-kumari-per-nepunesit-shteterore/