Tech

Mund t’i keni dëgjuar shpesh këtë vit, por çfarë janë konkretisht NFT-të?

Mund t’i keni dëgjuar shpesh këtë vit, por

NFT qëndron për 'token jo të këmbyeshëm'. Pjesa jo e këmbyeshme do të thotë që është unike dhe e pazëvendësueshme. Ndërsa token do të thotë se është dixhitale dhe e mbrojtur duke përdorur teknologjinë blockchain, si kriptomonedha.

NFT-të kanë shumë kuptim kur përdoren për shitjen e artit dixhital – një imazh dixhital mund të shitet si një NFT, ashtu siç do të shisnit një pikturë fizike, duke ju lejuar të zotëroni versionin 'origjinal' dhe artisti vazhdon të përfitojë çdo here që NFT është rishitur. Por ideja e NFT-ve ndihet e diskutueshme kur çdokush mund të ketë gjithashtu një kopje.

Sidoqoftë, NFT-të mund të kenë një të ardhme. Ato janë përdorur për marketing dixhital, ku një NFT u shit në ankand për një kompani uiski së bashku me një fuçi të shtrenjtë skoceze, dhe në lojëra, ku mund të fitoni asete dixhitale në formën e NFT-ve, të cilat më vonë mund t'i fitoni për përfitime të tjera

Ndoshta një ditë ne mund të përdorim NFT-të si certifikata dixhitale për akte, duke lejuar që pronësia e shtëpive ose e tokës të tregtohet si një lloj i ri kriptomonedhe.

Tiranapost.al