Tech

Si do ndryshojë jeta dhe puna! Parashikimi i Bill Gates për 2022-shin dhe të ardhmen në vijim

Si do ndryshojë jeta dhe puna! Parashikimi i Bill Gates për 2022-shin

Në një postim në blogun personal të tij , bashkëthemeluesi i Microsoft, Bill gates, ka bërë një parashikim në lidhje me të ardhmen e punës dhe se si mund të ndryshohet nga ngritja e metaverses, botëve virtuale që po ndërtohen nga kompanitë e teknologjisë si Meta, (dikur Facebook) dhe Microsoft, ku përdoruesit do të jenë në gjendje të punojnë, të luajnë dhe të interaktivohen.

Gates vëren se pandemia Covid-19 tashmë ka “revolucionarizuar” vendin e punës, me më shumë kompani që ofrojnë fleksibilitet për punonjësit që duan të punojnë në distancë.

Si do ndryshojë jeta dhe puna! Parashikimi i Bill Gates për 2022-shin

“Këto ndryshime do të intensifikohen vetëm në vitet në vijim,” shkruan Gates, dhe ai thotë se puna në distancë vetëm do të tërheqë më shumë njerëz në metaverse.

“Brenda dy ose tre viteve të ardhshme, unë parashikoj se shumica e takimeve virtuale do të lëvizin nga rrjetet e imazhit të kamerës 2D...në metaverse, një hapësirë ??3D me avatarë dixhitalë,” shkruan Gates në postimin e tij në blog.

Si do ndryshojë jeta dhe puna! Parashikimi i Bill Gates për 2022-shin

“Ideja është që ju do të përdorni avatarin tuaj për t’u takuar me njerëz në një hapësirë ??virtuale që përsërit ndjenjën e të qenit në një dhomë aktuale me ta,” shkruan Gates.

Por – në mënyrë të çuditshme – Gates thotë se përdoruesit do të duhet të veshin kufje të realitetit virtual dhe ose syze për ta bërë këtë.

Tiranapost.al