Tech

BE dhe Britania hapin hetime ndaj Google dhe Meta

BE dhe Britania hapin hetime ndaj Google dhe Meta

Rregullatorët në BE dhe Mbretërinë e Bashkuar kanë hapur hetime ndaj Google dhe Meta, lidhur me një marrëveshje reklamash mes dy kompanive në 2018.

Hetimet paralele, të shpallura të premten, do të shikojnë nëse e ashtuquajtura marrëveshja “Jedi Blue” midis dy kompanive pengoi konkurrencën në tregjet për shërbimet e reklamimit të ekranit në internet.

Sipas një grupi të prokurorëve të përgjithshëm të shtetit amerikan në janar, marrëveshja Jedi Blue i lejoi Google dhe Meta të organizonin ankande për reklama në internet dhe të rregullonin në mënyrë të paligjshme çmimet, me kompanitë më të vogla që vuajtën si rezultat.

Të dyja kompanitë i hodhën poshtë pretendimet në atë kohë.

Tiranapost.al