Tech

Apple është gati të bëhet kompania e parë në botë prej 3 trilion dollarësh

Apple është gati të bëhet kompania e parë në

Apple është në prag të një tjetër momenti të rëndësishëm. Prodhuesi i iPhone është afër arritjes së një vlere tregu prej më shumë se 3 trilion dollarë – kompania e parë që vlen kaq shumë.

Aksionet e Apple (AAPL) u rritën rreth 1% para tregut, të hënën në rreth 181,75 dollarë. Aksioni duhet të arrijë në 182.85 dollarë që Apple të kapërcejë vlerën prej 3 trilion dollarësh.

Vlera e tregut e Apple për herë të parë kaloi pragun e 1 trilion dollarëve në gusht 2018 dhe kaloi 2 trilion dollarë në gusht 2020.

Aksionet e Apple janë rritur me më shumë se 35% vetëm këtë vit. Kompania ka përfituar nga kërkesa në rritje për iPhone 13 të saj të ri dhe modele të tjera më të vjetra, si dhe shërbimet e abonimit si Apple Music, Apple TV+, iCloud dhe App Store i saj i njohur.

Shitjet u rritën me gati 30% në më shumë se 83 miliardë dollarë në tremujorin më të fundit të Apple, i cili përfundoi në shtator.

Tiranapost.al