Stil jete

Video/ Koncerti mbi violinë e mbi ujë në Venecia, si homazh ndaj atyre që humbën jetën nga Covidi

Video/ Koncerti mbi violinë e mbi ujë në Venecia, si homazh ndaj

Dashamirët e muzikës në Venecia mundën të ndiqnin një koncert të veçantë. Një kuartet luajti vepra të Vivaldit mbi një anije në formë violine. Të Vivaldit sepse ai është djali më i famshëm i qytetit mbi ujë.


Anija u krijua nga gdhendësi i drurit Livio De Marchi gjatë pandemisë për të simbolizuar rilindjen e qytetit ikonik pas shkatërrimeve të pandemisë. Dhe ky koncert ishte një homazh për të gjithë ata që Covidi u mori jetën.

Shëtitja e anijes u bë përgjatë Grande Canal, që shtrihet në 12 metra.