Stil jete

Ç`të bësh kur partneri nuk të tërheq më?

Ç`të bësh kur partneri nuk të tërheq më?

Në ditët e para të marrëdhënies tuaj romantike, mund të jeni ndjerë të tërhequr në mënyrë magnetike nga partneri. Nuk qëndroni dot larg njëri-tjetrit. Pastaj vjen një moment që gjërat nuk ndihen më njësoj. Sidomos në marrëdhëniet e gjata, kjo është më e zakonshme.

Terapistët shpjegojnë pse ndodh një humbje e atraksionit, çfarë të bëni kur ndodh dhe si të dini nëse marrëdhënia mund të shpëtohet apo jo.

Jeni mërzitur me njëri-tjetrin.

Stabiliteti dhe siguria janë përbërës të rëndësishëm në një marrëdhënie të shëndetshme afatgjatë, por si qenie njerëzore, jemi të prirur të dëshirojmë risi. Ndjenja e familjaritetit me një partner mund të ndikojë negativisht në tërheqjen tonë ndaj tij.

Keni pakënaqësi të pazgjidhura

Konfliktet e marrëdhënieve – pavarësisht nëse kanë të bëjnë me paratë, tradhtinë, seksin, vendimet e prindërimit, dramën familjare ose ndarjen e pabarabartë të përgjegjësive shtëpiake – mund të shkaktojnë pakënaqësi nëse nuk trajtohen në mënyrë të drejtë dhe me respekt.

Ju ndaloni së bashkëvepruari si partnerë romantikë.

Është shumë e lehtë për çiftet e zënë që të kalojnë në modalitetin e menaxherit të detyrave dhe rrallëherë përpiqen të ndezin anën romantike të marrëdhënies. Në vend që të ndajnë një puthje, ata janë të përqendruar në ndarjen e listës së detyrave të shtëpisë.

Çfarë duhet të bëni nëse nuk ndiheni më të tërhequr?

Nëse keni vënë re se ndjenjat tuaja të tërheqjes për partnerin tuaj janë zbehur, mos supozoni se marrëdhënia është e dënuar të marrë fund. Ne i kërkuam ekspertëve të zbulojnë këshillat e tyre më të mira. Së pari, bëjini vetes disa pyetje për të kuptuar qartë se kur dhe pse keni filluar të ndiheni më pak të tërhequr nga partneri juaj.

Moali rekomandon të filloni me pyetjet e mëposhtme për të ndihmuar në përcaktimin e burimit të problemit dhe për t'ju drejtuar drejt zgjidhjeve të mundshme:

Ishte një humbje graduale apo e papritur e tërheqjes?

Çfarë ndodhi para se të vini re ndryshimin?

Si jeni përpjekur ta trajtoni problemin deri tani dhe cili ishte rezultati?

Kini parasysh se ndryshimi mund të ketë pak të bëjë me partnerin tuaj.

Jepini përparësi kohës në çift, edhe kur jeni të zënë.

Nëse nuk ju kujtohet hera e fundit kur keni pasur një takim në mbrëmje ku jeni veshur dhe keni dalë për të ngrënë, kërcyer, keni parë një film ose thjesht keni bërë diçka argëtuese së bashku, nuk është çudi që shkëndija të jetë zbehur.

Provoni gjëra të reja së bashku.

Nëse vendosni t'i tregoni partnerit tuaj se nuk ju tërheq më, bëjeni këtë me ndjeshmëri dhe takt.

Lini një takim me një terapist çiftesh