Stil jete

Si të zvogëloni mbingarkesën në ekipin tuaj dhe t'i bëni të lumtur ata që punojnë me ju

Si të zvogëloni mbingarkesën në ekipin tuaj dhe t'i
Një ekip funksionon më mirë nëse ndihet i shpërblyer dhe i kënaqur në ambientin e punës. Shpesh mendohet se presioni ndaj punonjësve dhe kolegëve sjell rezultate më të mira. Në të vërtetë, reduktimi i mbingarkesës së ekipit dhe lumturimi i atyre që punojnë me komplimente është mënyra më e lehtë për të arritur qëllimet pa krijuar pakënaqësi dhe shqetësime në zyrë.

Statistikat tregojnë se kurrë nuk kemi punuar kaq shumë dhe pandemia ka shkaktuar një rritje të ngarkesës së punës së të gjithëve. Për më tepër, mentaliteti që është përhapur është se për të pasur merita dhe ngritje në detyrë është e nevojshme që punonjësit të punojnë më shumë seç duhet, të punojnë jashtë orarit.

Në realitet, në terma afatgjatë, kjo çon në zhgënjim, lodhje të tepruar, ankth për shkak të vështirësisë në menaxhimin e mbingarkesës së punës dhe për pasojë, rënie të performancës.

Për të pasur një ekip më të lumtur dhe për të arritur rezultate të shkëlqyera, është thelbësore të investoni te punonjësit dhe organizimin e punës.

Përcaktoni në mënyrë të drejtë detyrat e ekipit

Gjëja e parë që duhet të bëni është të ndërveproni me ndershmëri me ekipin për të kuptuar nëse sasia e punës së caktuar është e drejtë apo e tepruar. Shpesh e marrim si të mirëqenë që i kemi shpërndarë detyrat në mënyrë korrekte, por jo gjithmonë është kështu, përkundrazi. Të kesh një marrëdhënie të mirë dhe një komunikim transparent me ekipin është i nevojshëm që gjithçka të funksionojë.

Për të lehtësuar punën e tepërt të punonjësve dhe shoqëruesve, është mirë t'i caktoni secilit detyrat që janë më afër aftësive të tyre. Në mënyrë që të mos e rëndoni procesin e punës dhe t'i ngarkoni të tjerët.

Përveç kësaj, është e dobishme të organizoni detyrat sipas urgjencës dhe rëndësisë, në mënyrë që të dini se çfarë të prioritizoni dhe çfarë mund të presë.

Nëse ka shumë punë në zyrë në krahasim me numrin e punonjësve, atëherë është e nevojshme të rimendohet organizimi i brendshëm. Zgjidhja më e mirë është të mbështeteni në menaxhimin e punës dhe profesionistët e burimeve njerëzore. Në përgjithësi, një punë e madhe duhet të sigurojë të ardhurat e nevojshme për të paguar fuqinë punëtore të dobishme për realizimin e projekteve. Nëse jo, ekziston një analizë e plotë e asaj që nuk funksionon siç duhet.

Ndarja e detyrave

Për të mos mbingarkuar punonjësit dhe abuzuar me fuqinë e tyre, është e rëndësishme që çdo proces të strukturohet me përpikmëri dhe të ndahen detyrat brenda ekipit. Çdo punonjës duhet të ketë fleksibilitetin për t'u përshtatur me detyra të reja dhe të papritura. Por, në të njëjtën kohë, duhet të ketë pika fikse qëndrueshmërie që të mund të orientohet në kohë stresi me kaq shumë angazhime dhe detyra.

Secili duhet të ketë një sërë detyrash fikse për t'u marrë. Nëse keni kohë ose nëse mësoni shumë mirë se si t'i bëni punët tuaja shpejt dhe me efikasitet, atëherë mund të ndihmoni kolegët tuaj që kanë më shumë punë dhe kanë nevojë për një dorë.

Presioni i tepërt i punës mund të shkaktojë dëme emocionale dhe psikologjike.

Bëjini të lumtur ata që punojnë me ju

Kjo mund të tingëllojë e parëndësishme, por është e vërtetë. Për t'i bërë kolegët dhe punonjësit tuaj të lumtur, duhet të besoni dhe vlerësoni punën e tyre. Një kompliment, një bonus, një detyrë më e rëndësishme janë thelbësore për ta bërë ekipin të ndihet i kënaqur. Ata që ndihen të vlerësuar punojnë më me dëshirë dhe me entuziazëm më të madh, kjo nuk mund të mohohet.

Si të zvogëloni mbingarkesën në ekipin tuaj dhe t'i

Mund të filloni me gjeste të vogla, me një falënderim, një vlerësim. Jo vetëm kaq, ju mund ta bëni ekipin e punës të lumtur duke i përfshirë më shumë në proceset e vendimmarrjes, duke dëgjuar mendimet dhe këshillat e të gjithëve. Nuk është e nevojshme të ndiqni çdo këshillë, e rëndësishme është të përcillni mesazhin, t'i bëni të gjithë të ndihen të rëndësishëm dhe thelbësor.

Investoni në ndërtimin e ekipit

Përveç darkave vjetore, ekipi duhet të mblidhet së bashku për të bërë ndërtimin e ekipit. Këto janë aktivitete që mund të zhvillohen brenda ose jashtë mjedisit të punës, të dobishme për nxitjen e integrimit midis kolegëve. Qëllimi është të përmirësohet komunikimi midis njerëzve dhe të rritet produktiviteti dhe motivimi i punonjësve përmes aktiviteteve argëtuese dhe tërheqëse.

Për fat të keq, kjo është një praktikë që ende nuk është shumë e përhapur, por është fitimprurëse. Investimi në mirëqenien e vendit të punës është gjithmonë i dobishëm. Kur ndihesh mirë, jep më të mirën.

Reduktimi i mbingarkesës së ekipit dhe bërja e secilit anëtar më të lumtur është thelbësore për rezultate më të mira, por kjo nuk është e gjitha. Puna në një mjedis të mirë, me energji pozitive është thelbësore për të pasur humor të mirë dhe dëshirën për t'u përfshirë në sfidat e përditshme.