Stil jete

Shqipëria në hartën ndërkombëtare të udhëtimit elektrik: aventurierët zvicerano-gjermanë vlerësojnë Porsche Albania për revolucionin elektrik!

Shqipëria në hartën ndërkombëtare të

Bota po bën “buzz” nga entuziazmi teksa aventurierë të guximshëm zvicerano-gjermanë përshkojnë një rrugë elektrizuese nga Gjeneva, Zvicër, në Doha, Katar, në dy makina elektrike elegante Volkswagen ID.Buzz. Udhëtimi i tyre elektrizues nuk ka të bëjë vetëm me kalimin e 6500 kilometrave me rehati; është një testament për të ardhmen e lëvizshmërisë elektrike dhe Shqipëria ishte një nga ndalesat kryesore në këtë odise të jashtëzakonshme.

I quajtur "Turri i Ekselencës", kjo aventurë elektrizuese lidh kontinente, kultura dhe shfaq potencialin e jashtëzakonshëm të automjeteve elektrike. Gjatë ndalimit të tyre njëditor në Tiranë, ata ndanë udhëtimin e tyre të jashtëzakonshëm, duke theksuar se makinat elektrike mund t'i përballojnë me lehtësi këto udhëtime epike.

"Udhëtimi ID.Buzz, i quajtur me vend Turneu i Ekselencës, nis nga zemra e Evropës, Gjenevës dhe kulmon në qytetin e gjallë të Dohas. Ky udhëtim përfaqëson një bashkim të fuqishëm midis Motor Show në Gjenevë dhe Doha, dhe ne kemi qenë të zgjedhur me kujdes për të krijuar lidhjen midis këtyre dy ngjarjeve globale. Duke përshkuar 6500 kilometra në dy makina ID.Buzz, ne e kemi bërë tashmë Tiranën stacionin tonë të tretë. Me një ekip prej pesë vetash, ne jemi të gëzuar për të eksploruar dy kontinente, për të kaluar dy dete, dhe përshkoni vende të shumta”, u shpreh me entuziazëm një nga aventurierët.

Shqipëria në hartën ndërkombëtare të

Misioni i tyre është po aq i qartë sa vetë e ardhmja elektrike: të shfaqin fuqinë transformuese të automjeteve elektrike. Këta pionierë të guximshëm po ndërmarrin hapin e parë për të demonstruar se e ardhmja elektrike nuk është një ëndërr e largët - është këtu dhe është këtu për të qëndruar. Nëpërmjet udhëtimit të tyre të jashtëzakonshëm, ata po dëshmojnë se makinat elektrike mund të pushtojnë vërtet dy kontinente.

Gjatë ndalesës së tyre shqiptare, eksploruesit u përshëndetën nga ekipi i përkushtuar në Porsche Albania, distributori ekskluziv i Volkswagen në vend. Frank, një nga aventurierët, nuk mund të mos lavdëronte rolin e Shqipërisë në lëvizjen globale elektrike, duke thënë: "Itinerari i udhëtimit tonë përfshinte disa nga destinacionet më piktoreske të Evropës dhe Shqipëria ishte një ndalesë absolutisht e domosdoshme. E ardhmja elektrike nuk është vetëm një koncept; është një realitet i pakthyeshëm dhe Shqipëria po e përqafon atë me gjithë zemër. Vala elektrike po përhapet në të gjithë botën dhe ne e kemi parë vetë këtu. Shqipëria tashmë është shtëpia e shumë modeleve ID.3 dhe ID.4 dhe partneriteti i Volkswagen me Porsche Albania ka “ndezur” kapitujt e rinj të transportit në vend.”

Kjo ndalesë solli edhe një lajm elektrizues për entuziastët shqiptarë të automjeteve elektrike: ID.Buzz do të jetë së shpejti i disponueshëm në Shqipëri, së bashku me të gjitha automjetet elektrike Volkswagen të prodhuara në Gjermani që respektojnë standardet e BE-së. Nëse jeni gati ta bëni këtë automjet të jashtëzakonshëm pjesë të koleksionit tuaj, së shpejti do të zbukurojë showroom-in e Porsche Albania, i gjendur fare pranë, në autostradën Tiranë-Durrës.

*Ky është një shkrim i sponsorizuar