Stil jete

Pse nuk duhet ta marrësh telefonin me vete në tualet?

Pse nuk duhet ta marrësh telefonin me vete në tualet?

Sipas një sondazhi britanik, çdo njëri kalon pak më shumë se 3 orë në javë në tualet. Kjo kohë tejkalon 10-15 minutat e rekomanduara në ditë, në rreth 1 orë e 45 minuta në javë.

Kush e ka fajin? Telefoni. Ka më shumë se një arsye përse nuk duhet ta marrësh me vete në tualet.

Telefonat tanë janë ‘kënd lojërash’ për mikrobet.

Telefonat mund të transferojnë dhe marrin mikrobe pafund.

Hemorroidet dhe probleme të tjera të rektumit

Sipas mjekëve, ulja diku nga 1 deri në 15 minuta në tualet është normale. Kalimi i më shumë kohë ushtron presion të panevojshëm në rektumin tuaj. Dhe hemorroidet janë një nga simptomat më serioze, e ndjekur nga prolapsi i rektumit.

Ju bëheni të varur nga telefoni

E vetmja gjë e mirë është reduktimi i stresit. Thonë që tualeti dhe qëndrimi në të përmirëson gjendjen emocionale në situata të vështira.

Po ti sa kohë kalon në tualet?