Stil jete

Pse në SHBA njerëzit po zgjedhin të blejnë shtëpi me miqtë e ngushtë

Pse në SHBA njerëzit po zgjedhin të blejnë shtëpi me

Më parë, shumica e njerëzve nuk do e mendonin kurrë të blinin një shtëpi me një mik.

Por kjo po ndryshon, pasi shumë millenials dhe Gen Z po zgjedhin të martohen vonë ose nuk po martohen fare, dhe një numër në rritje po zgjedhin të mos kenë fëmijë.

Faktorët ekonomikë, si inflacioni i lartë, rritja e kostos së jetesës dhe pagat e ulëta, po e bëjnë kursimin për një shtëpi edhe më sfidues.

Blerja e shtëpive mund të jetë e vështirë, kjo është arsyeja pse çiftet e martuara ende përbëjnë përqindjen më të madhe të blerësve të shtëpive në SHBA dhe jo vetëm, shkruan Times.

Por shumë njerëz besojnë gjithnjë e më shumë se ndarja e pronësisë së shtëpisë nuk duhet të kufizohet nga lidhjet romantike.

Kjo është arsyeja pse më shumë njerëz në SHBA po zgjedhin të blejnë një shtëpi me miqtë e ngushtë.

Të dhënat mbështesin idenë se blerja e një shtëpie me miqtë po bëhet një trend i mirëfilltë në tregun e pasurive të paluajtshme.