Stil jete

Pse kjo pendë u shit për 46 mijë dollarë?

Pse kjo pendë u shit për 46 mijë dollarë?

Një pendë që i përket një zogu të zhdukur sapo është shitur për një shumë rekord në një ankand në Zelandën e Re, me një ofertë fituese prej 46,521 dollarë.

Leah Morris, e cila është nga Shtëpia e Ankandit Webb, ku ajo shiti, tha se penda ishte "në gjendje të mrekullueshme".

Pse kjo pendë u shit për 46 mijë dollarë?

Penda erdhi nga zogu huia i cili u pa për herë të fundit në 1907.

Zogjtë ishin të shenjtë për njerëzit Maori që janë indigjenë në Zelandën e Re.

Puplat e tyre shpesh viheshin si kapele nga krerët dhe familjet e tyre, ose ndonjëherë ato jepeshin si dhurata.

Këta zogj këngëtarë të vegjël njiheshin për aftësitë e tyre të kërcimit dhe puplat, të cilat kishin një majë të bardhë.