Stil jete

Pse dëgjon natën zhurma sikur kërcet diçka?

Pse dëgjon natën zhurma sikur kërcet diçka?

Jeni duke fjetur dhe papritmas zgjoheni nga një zhurmë e pazakontë që vjen nga brenda shtëpisë tuaj. Mendja mendon menjëherë skenarin më të keq. Dikush më ka hyrë në shtëpi. Sidomos nëse në darkë vonë ke parë ndonjë film të frikshëm, nata është akoma më e keqe.

Po le të zbresim me këmbë në tokë dhe të zbulojmë 7 arsyet logjike pse shtëpia bën zhurma të ndryshme natën.

Druri, metali dhe betoni zgjerohen bazuar në ndryshimet e temperaturës

Tubat e ujit tek lavamani mund të kërkojnë pak shrëngim

Shtëpitë e reja bëjnë zhurmë sidomos në fillim, për shkak edhe të tubacioneve që janë shtrirë poshtë saj.

Ose bën zhurmë parketi

Kjo është pak e frikshme, por mund të kesh edhe minj nëpër mure

Insekte dhe ndonjë mace a mi mund ta kesh edhe në çati, ose në trarët e çatisë, pra fiks mbi tavan

Dhe fajin mund të ta ketë thjesht ai filmi horror që pe në darkë