Stil jete

Poetja Maya Angelou bëhet gruaja e parë me ngjyrë që shfaqet në një monedhë amerikane

Poetja Maya Angelou bëhet gruaja e parë me ngjyrë që shfaqet

Një monedhë e re amerikane me të ndjerën Maya Angelou ka dalë në qarkullim të hënën, njoftoi kompania financiare Mint e SHBA, duke e bërë poeten dhe aktivisten legjendare gruan e parë me ngjyrë që shfaqet në monedhë.

"Sa herë që ridizajnojmë monedhën tonë, kemi mundësinë të themi diçka për vendin tonë - atë që vlerësojmë dhe si kemi përparuar si shoqëri," tha Sekretarja e Thesarit Janet Yellen në një deklaratë.

Poetja Maya Angelou bëhet gruaja e parë me ngjyrë që shfaqet

Monedha e re përmban ende pamjen e George Washington në anën e "kokave", ndërsa ana tjetër nderon Angelou duke evokuar një nga veprat e saj më të famshme, autobiografinë "I Di Why the Caged Bird Sings".

Mint e SHBA ftoi publikun të paraqesë emrat e grave që ato i shohin si ikona amerikane. Byroja mirëpriti hyrjet e grave të njohura për punën e tyre në të drejtat civile, shkencë dhe arte, mes fushave të tjera, me një theks tek gratë nga "prejardhje të ndryshme etnike, racore dhe gjeografike". Kërkesa e vetme ishte që gratë që shfaqen në monedha të ishin të vdekura.

Tiranapost.al