Stil jete

Po të vjen fatura e energjisë e lartë? Kujdes nga pajisjet që harxhojnë edhe kur janë të fikura

Po të vjen fatura e energjisë e lartë? Kujdes nga pajisjet

Energjia elektrike harxhohet edhe kur disa pajisje janë të fikura. Ndaj shpeshherë është e nevojshme të hiqet nga priza. Dhe bëhet fjalë pikërisht për ato që i lëmë në prizë 24/7.

Karikuesi i celularit

Shumë njerëz lënë karikuesit të lidhur në prizë çdo ditë.

Mikrovala

Nëse nuk hiqet nga priza, mikrovala mund të konsumojë 3 W më shumë.

Kompjuterët

Megjithëse laptopët përdoren më shumë, kompanitë e mëdha dhe njerëzit që punojnë në shtëpi përdorin kompjutera fikse. Këto pajisje janë gjithmonë në funksion dhe konsumojnë shumë energji. Kompjuterët, edhe kur janë të fikur, mund të konsumojnë deri në 21 W.

Makineria e kafesë

Hiqjani prizën kur nuk e keni në përdorim pasi konsumon rreth 1W më shumë.

Televizori

TV juaj harxhon 3W më shumë kur është i fikur, por ende në prizë. E njëjta gjë funksionon edhe tek modelet A +, pra ekonomiket.