Stil jete

Po planifikoni të jetoni me partnerin tuaj? Bëjini njëri-tjetrit këto pyetje fillimisht

Po planifikoni të jetoni me partnerin tuaj? Bëjini njëri-tjetrit

Përpara se të vendosni të jetoni me një partner, është e rëndësishme të flisni me ta për pritjet dhe frikërat tuaja, thotë Jessica Small, një këshilltare martese.

Këtu janë disa pyetje kyçe që do të ndihmojnë në fillimin e bisedës.

Pse duam të jetojmë së bashku?

Nëse arsyeja që dëshironi të jetoni me partnerin tuaj është qiraja më e lirë ose sepse ndjeni presionin e shoqërisë, mund të dëshironi të bëni një hap prapa, thotë ajo.

“Marrëdhëniet funksionojnë më mirë kur ato bazohen në dëshira dhe jo në nevoja.”

Për çfarë jemi në ankth?

Bashkëjetesa është emocionuese! Por, mund të krijojë gjithashtu ankthe të cilat duhet t’i diskutoni me partnerin tuaj. Nëse të dy e dini se për çfarë nervozohet tjetri, mund ta trajtoni më mirë.

Është gjithashtu normale të jesh në ankth për atë që po humbisni, thotë Small.

“Njerëzit nuk e pyesin shpesh veten se çfarë do të sakrifikojnë kur të jetojnë me partnerin e tyre dhe më pas ndihen të mbingarkuar nga përvoja e tyre e pikëllimit,” thotë ajo.

Pyetje të tjera të rëndësishme për të bërë:

Si do të duket dhe si do të ndihet bashkëjetesa? Mendoni të hani darkë së bashku çdo natë, të zgjoheni në mëngjes, të pini kafe së bashku dhe kush do gatuajë?

Çfarë do të ndodhë që do të më bëjë të ndihem sikur bashkëjetesa ka qenë e suksesshme?

Çfarë tregon ky hap për marrëdhënien tonë? Për shembull, nëse njëri prej jush e sheh këtë si një hap drejt martesës dhe tjetri jo, kjo duhet diskutuar.