Stil jete

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Ju ndoshta e dini shenjën tuaj të zodiakut, dhe ndoshta gurin tuaj të lindjes , por a e dini se muaji që keni lindur ka edhe lulen e tij të caktuar? Lexoni më tej për të zbuluar se cila është lulja juaj e muajit të lindjes, plus çfarë mund të thotë për ju.

Cilat janë lulet e lindjes?

Tradita e luleve të muajit të lindjes mendohet se ka filluar në kohën romake. Në atë kohë, lulet përdoreshin si dekorime ose jepeshin si dhurata si një mënyrë për të nderuar ditëlindjet. Ndërsa " gjuha e luleve " u zhvillua në shekullin e 18-të dhe në shekullin e 19-të, disa lule u përdorën për të dërguar mesazhe të matura përmes kuptimeve të tyre të ndryshme të pashprehura.

Dhe sot çdo muaj ka ende të paktën një lulëzim të bukur në emër të tij. Këtu keni një përmbledhje të shpejtë të luleve të çdo muaji të lindjes—plus atë që simbolizon dhe si të shijoni dhuratat e saj:

Janar: Karafili

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Karafilat janë lulja e muajit të lindjes për janarin, e cila vjen në një sërë ngjyrash me kuptime të ndryshme. Karafilët e kuq, për shembull, simbolizojnë dashurinë , ndërsa e bardha përfaqëson pastërtinë. Është interesante se e verdha do të thotë refuzim. Emri i kësaj lule mendohet se vjen nga fjala romake "corone", që do të thotë "lule".

Shkurt: Lule Vjollcë

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Sipas herbalistes Rachelle Robinett , energjia e lules së lindjes së shkurtit është e ftohtë dhe e lagësht. Ka një histori të gjatë përdorimi mjekësor dhe mendohet se përfaqëson besnikërinë, si dhe guximin, mençurinë dhe besimin. Këto lule të vogla janë në gjendje t'i rezistojnë kushteve të vështira, duke i bërë ato lule perfekte për mesdimër.

Mars: Daffodil

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Daffodilët e ndritshëm janë një lule e përshtatshme e muajit të lindjes për marsin, kur fillojmë të shohim shenjat e para të pranverës në hemisferën veriore. Dhe ashtu si pranvera përfaqëson fillime të reja, rilindje dhe gëzim, po ashtu edhe daffodilët. Ata gjithashtu mund të simbolizojnë dashurinë e pakënaqur dhe kalorësinë.

Prill: Lule margarita

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Lule margarita është lulja e prillit, e cila vjen në një larmi madhësish dhe ngjyrash. Magaritat mendohet se përfaqësojnë pafajësinë, pastërtinë dhe mbajtjen e sekreteve.

Maj: Lulet e Murrizit

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Lulja e lindjes së majit është murrizi dhe sipas Robinett, ka pothuajse 300 lloje të kësaj lule. Murizi simbolizon shpresën, dashurinë dhe intimitetin”, shton ajo.

Qershor: Trëndafili

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Lulja e lindjes për muajin qershor është trëndafili, i cili ashtu si karafilat, vjen në një larmi ngjyrash që kanë kuptime të ndryshme sipas gjuhës së luleve. Trëndafilat e kuq përfaqësojnë dashurinë, trëndafilat portokalli përfaqësojnë pasionin, dhe e verdha mund të nënkuptojë miqësi (ose xhelozi). Të bardha përfaqësojnë, e keni marrë me mend, pastërtinë dhe rozë përfaqësojnë emocione më të buta si admirimi.

Korrik: Zambak uji

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

E qetë, lulja e lindjes së korrikut është zambaku i ujit , që pushon me hijeshi mbi ujë të ëmbël. Këto lule njihen edhe si Nymphaea, e cila vjen nga fjala greke nimfë , ose një shpirt femëror që banon në lumenj dhe pyje. Ashtu si shumica e luleve të bardha që kemi përmendur, kjo është një tjetër që përfaqëson pastërtinë, por edhe madhështinë.

Gusht: Lulëkuqe

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Lulëkuqja me ngjyra të ndezura është lulja e muajit të lindjes së gushtit dhe gjithashtu vjen në një sërë ngjyrash. Në ditët e sotme, lulëkuqet përdoren shpesh për të nderuar të humburit në betejë, megjithëse ato kanë kuptime të ndryshme historike. E kuqja, për shembull, përfaqëson kënaqësinë, ndërsa e bardha është ngushëllim dhe e verdha është sukses.

Shtator: Morning Glory

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Morning Glory e purpurt simbolizon dashurinë. Ata janë quajtur me vend "lavdi e mëngjesit" sepse hapen shumë herët gjatë ditës dhe mbyllen shumë herët pasdite.

Tetor: Lule Kumak

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Ngjyrat e ngrohta dhe të pasura të kumakut i bëjnë ato një lule perfekte për tetorin, që përputhet me ato vizat vjeshtore. Ata kanë një sërë kuptimesh, nga pikëllimi te xhelozia te dashuria dhe pasioni, në varësi të kontekstit në të cilin janë dhënë.

Nëntor: Lule krizantemë

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Krizantemat, janë lule aromatike që vijnë në një larmi ngjyrash. Në përgjithësi, mendohet se simbolizojnë miqësinë, gëzimin dhe pozitivitetin, megjithëse ato janë një shembull tjetër i një luleje që ka kuptime të ndryshme në varësi të ngjyrës së tyre. (E kuqja pothuajse gjithmonë do të thotë dashuri, dhe e bardha pothuajse gjithmonë do të thotë pastërti.)

Dhjetor: Lulja e Narcisit

Po, çdo muaj lindjeje ka lulen e vet - a e njihni të tuajën?

Dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishme, lulja e muajit të lindjes për dhjetorin është lulja e narcisit, e cila përfshin një larmi speciesh (duke përfshirë në fakt daffodils). Ato përfaqësojnë ëmbëlsinë dhe dhënia e tyre dikujt sugjeron që të mendoni se janë të mrekullueshëm ashtu siç janë.

Tiranapost.al