Stil jete

Përgatituni të paguani më shumë për pushimet tuaja të dimrit në Europë

Përgatituni të paguani më shumë për pushimet tuaja

Vendpushimet e skive në të gjithë Evropën po luftojnë me kostot e larta mes krizës energjetike.

Përballë faturave në rritje të energjisë elektrike, vendpushimet malore po rrisin çmimet për lejet e skive, akomodimin, restorantet dhe shërbime të tjera.

Vendpushimet e skive të Italisë sjellin rritjen më të lartë të çmimeve

Vendpushimet malore në veri të Italisë kanë rritur më së shumti çmimet për të kompensuar kostot e energjisë.

Çmimet e lejeve ditore, shumëditore dhe sezonale janë rritur midis 6 për qind dhe 13 për qind, raporton gazeta SkyTG24.

Alpet e Austrisë reduktojnë orët e punës dhe ndalojnë skijimin e natës

Vendpushimet e njohura në Austri u është dashur të rrisin kostot e biletave për të përballuar faturat në rritje. Gjithashtu po zgjedhin të shkurtojnë orët e hapjes për të reduktuar konsumin e tyre të energjisë.

Skija gjatë natës është pezulluar gjithashtu në disa vendpushime për të ulur kostot nga ndriçimi dhe ashensorët.

Shpatet e Zvicrës janë të shtrenjta

Vendpushimet e skive në Zvicër kushtojnë përgjithësisht pak më shumë se në vendet fqinje evropiane.

Por janë përpjekur të mbajnë sa më të ulëta rritjen e çmimeve.