JETË

Pastroni dhomën tuaj të rrëmujshme me 4 hapa të thjeshtë…

Pastroni dhomën tuaj të rrëmujshme me 4 hapa të

Dhoma juaj e gjumit është si streha juaj e sigurt. Është hapësira juaj personale dhe një vend ku mund të jeni vetvetja. Meqenëse kaloni më shumë kohë në dhomën tuaj të gjumit, mund të ketë shumë rrëmujë në të. Mund të jetë një detyrë mjaft e lodhshme për të pastruar, por do të jetë më i lehtë nëse e organizoni pastrimin në 4 hapa. Lexoni më poshtë:

Hiqni plehrat

Hapi i parë për të pastruar në mënyrë efektive dhomën tuaj është të mbledhni mbeturinat dhe t'i hidhni ato. Gjatë një periudhe kohore, mund të ketë shumë plehra të panevojshme si mbështjellës çokollate, letra të copëtuara, etiketa, etj që mund të grumbullohen në dhomën tuaj. Hidhini të gjitha jashtë.

Organizoni sendet e vogla

Hapi tjetër është të organizoni sendet që janë të vogla dhe që kanë një vend të caktuar në dhomën tuaj. Nga artikujt e tryezës tuaj të studimit deri te gjërat e komodinës, organizoni gjithçka dhe vendosni gjithçka në vendin e vet.

Zgjidhni rrobat tuaja

Hapi tjetër dhe më i rëndësishëm është mledhja e rrobave! Ky hap është thelbësor sepse shpesh, sasia e madhe e rrobave bëjnë rrëmujën në dhomën tuaj! Pra, merrni ato rroba dhe vendosini në koshin e rrobave, ose akoma më mirë, vendosini në lavatriçe!

Fshini sipërfaqet

Kur të keni mbledhur rrëmujën dhe të keni organizuar gjërat tuaja, atëherë vjen pjesa e pastrimit ku pastroni dhe fshini sipërfaqet në dhomën tuaj të gjumit, tavolina e studimit, komodina, zona e veshjes, etj. Për të pastruar dhe fshirë në mënyrë efektive sipërfaqet , fillimisht pastrojini me një leckë të thatë dhe më pas fshijini me një të lagur.

Tiranapost.al