Stil jete

Paraja nuk e blen lumturinë, në fakt ndodh e kundërta

Paraja nuk e blen lumturinë, në fakt ndodh e kundërta

Tami Muller është një trajnere lumturie, e cila ka studiuar shkencën e lumturisë për pesë vitet e fundit.

“Njerëzit e lumtur fitojnë më shumë para, kanë marrëdhënie më të mira dhe janë më të suksesshëm në jetë, jo anasjelltas”, thotë Muller.

Zgjedhja për t’u angazhuar në praktika si ndërtimi i lidhjeve të forta shoqërore dhe gjetja e një qëllimi që ju ushqen është ajo që të çon drejt lumturisë dhe përmbushjes , duke mos arritur një qëllim specifik financiar.

Por të qenit më i lumtur në jetë mund të çojë në rritje financiare dhe sukses, thotë Muller. “Lumturia është gjëja që në fakt po na bën të kemi sukses,” vëren ajo.
Një rishikim sistematik i vitit 2005 i 225 punimeve zbuloi se të qenit i lumtur mund të çojë në sukses në fusha të ndryshme të jetës, duke përfshirë të ardhurat dhe shëndetin.

Dhe kur bëhet fjalë për të pasur marrëdhënie më të mira, njerëzit më të lumtur që jetojnë më gjatë i japin përparësi dhe i forcojnë shpesh lidhjet e tyre personale, sipas një studimi të Harvardit me më shumë se 80 vjet të dhëna.

“Ne me të vërtetë duhet të fokusohemi jo se si të jemi më të suksesshëm, por si mund të jemi më të lumtur”, thotë Muller, “Atëherë suksesi do të pasojë”.