Stil jete

Palming, një teknikë për të relaksuar sytë dhe mendjen

Palming, një teknikë për të relaksuar sytë dhe mendjen

Ndër teknikat e shumta që synojnë relaksimin e mendjes dhe trupit, nuk ka asnjë që fokusohet në një pjesë shumë specifike të fytyrës sonë, tek sytë për shembull.

Sytë janë vazhdimisht në kontakt me mjedisin e jashtëm dhe në punë përgjatë gjithë ditës. Lodhen sidomos sot në epokën e smartfonëve që po jetojmë.

Një teknikë e quajtur palming synon të relaksojë sytë dhe mendjen, në një mënyrë të thjeshtë. Diçka që mund ta bëjnë të gjithë.

Një teknikë shumë e dobishme që mund të bëjë vërtet një ndryshim në jetën tonë, duke sjellë me vete një sërë përfitimesh të papritura dhe që kërkon vetëm disa minuta në ditë për të garantuar relaksim.

Çfarë është palming?

Palming është një teknikë që përfshin një sërë ushtrimesh të thjeshta, të cilat mund të kryhen kudo dhe kurdo që ndjeni nevojën për të qetësuar sytë dhe mendjen tuaj gjatë gjithë ditës.

Por si praktikohet dhe si mund të përfitoni dhe relaksoni sytë dhe mendjen tuaj?

Praktika e palming, siç u përmend, nuk është e komplikuar. Një teknikë që e ka origjinën në joga dhe librin Asana Pranayama Mudra Bandha. Për të kryer saktë palming, në fakt, mjafton të ndiqni disa hapa, duke u kujdesur që gjatë ekzekutimit të merrni frymë thellë dhe ngadalë, të ashtuquajturat frymëmarrje diafragmatike. Prandaj, për të praktikuar palming, fillimisht do t'ju duhet të ngrohni pëllëmbët e duarve, duke i fërkuar së bashku ose nëse kjo nuk mjafton, madje mund t'i vendosni duart për disa çaste nën ujë të nxehtë.

Pasi të keni përfunduar dhe pasi të keni marrë një pozicion të rehatshëm, ulur ose në pozicionin me shpinën drejt (dhe mundësisht në një mjedis pa zhurmë ose shpërqendrime), do t'ju duhet të vendosni pëllëmbët e duarve në sytë tuaj. Pa ushtruar asnjë presion, por duke ndjerë nxehtësinë në sytë tuaj dhe duke u kujdesur që ta mbani pozicionin për disa minuta, nga pesë në dhjetë, ose në çdo rast derisa të shihni plotësisht errësirë, duke relaksuar shikimin dhe mendjen tuaj falë errësirës dhe ngrohtësisë në duart tuaja.

Palming, në fakt, ju lejon t'i kushtoni disa momente vetëm vetes, duke lehtësuar tensionin dhe furinë e ditës dhe duke u fokusuar vetëm në mirëqenien tuaj. Në këtë mënyrë, falë palming është e mundur:

të lehtësojë çdo sëmundje që vjen nga sytë e lodhur, të rënduar ose të thatë, duke parandaluar problemet e mundshme që lidhen me shikimin;

zvogëloni lodhjen që shfaqet në fytyrë, duke relaksuar muskujt dhe duke ju dhënë një pamje më të relaksuar dhe të qetë;

zvogëloni gjendjen e tensionit dhe stresit;

shkëputeni nga pajisjet rutinë dhe dixhitale, të cilat ndërhyjnë në mirëqenien e syve tanë.

Me pak fjalë, shumë përfitime me përpjekje minimale.

Çfarë duhet pasur parasysh?

Natyrisht, të gjitha përfitimet janë të arritshme nëse e bëni atë në mënyrë korrekte.

Përveç zgjedhjes së një ambienti të përshtatshëm, një pozicioni të rehatshëm, por me shpinë shumë të drejtë dhe kujdesit për të marrë frymë thellë dhe duke përdorur diafragmën, është shumë e rëndësishme të mos ushtroni asnjë presion në fytyrë, ose në sy me duar, ose edhe në mollëza.

Sytë, gjatë kryerjes së palming, duhet të jenë të mbyllur, lehtësisht me delikatesë.

Dhe, së fundi, është gjithashtu e rëndësishme që të mos i afroni duart shumë pranë hundës, duke penguar frymëmarrjen.