Stil jete

Njihuni me njeriun që na prezantoi me Ferrin! Shkencëtarët rindërtojnë fytyrën e Dantes

Njihuni me njeriun që na prezantoi me Ferrin! Shkencëtarët

Pas më shumë se 700 vitesh, është rikrijuar fytyra e Dante Alighierit. Shkencëtarët kanë përdorur kafkën e tij për të rikrijuar fytyrën e tij.

Tani kemi në dorë pamjen e njëriut që na krijoi vizionin për Ferrin, Parajsën, Purgatorin.

Dante Alighieri u bë një ikonë e letërsisë perëndimore me shkrimin e tij dhe kryevepra e tij është “Komedia Hyjnore”, e cila përshkruante një udhëtim në parajsë, ferr dhe purgator.

Njihuni me njeriun që na prezantoi me Ferrin! Shkencëtarët

Përshkrimi i tij i ferrit është tani standardi - një ferr prej nëntë rrathësh ku shkelësit më të këqij janë të kufizuar në skajet më të thella dhe mëkatarët marrin ndëshkime ironike për veprat e tyre të këqija.

Eksperti brazilian i grafikës Cicero Moraes, autori kryesor i studimit, përshkroi pse përshkrimet tradicionale të poetit ishin të cunguara.

Ai tha: 'Shumica bazohen në informacionin që përmban biografia e Dantes e realizuar nga shkrimtari Boccaccio’.

Njihuni me njeriun që na prezantoi me Ferrin! Shkencëtarët

Domethënë, se ai ishte një individ me gjatësi mesatare, disi i përkulur, me një fytyrë të gjatë dhe me sy të mëdhenj.

Megjithatë, Boçaçio nuk e njihte personalisht Danten dhe mblidhte raporte nga njerëz të afërt të poetit.

Autorët filluan duke rikrijuar në mënyrë dixhitale kafkën e poetit italian, duke përdorur një analizë të vitit 1921 të eshtrave të tij, të përforcuar me të dhëna nga një artikull i vitit 2007 për fytyrën e tij.