Stil jete

Njerëzit e suksesshëm bëjnë këto 3 gjëra të dielën për një javë më të lumtur dhe pa stres

Njerëzit e suksesshëm bëjnë këto 3 gjëra të

Të gjithë jemi të njohur me frikën që vjen ndërsa e diela i afrohet fundit - edhe pas një fundjave pushimi, ju filloni të ndiheni të shqetësuar dhe të stresuar për punën ose përgjegjësitë me të cilat duhet të përballeni të hënën në mëngjes.

“Mendjet tona priren të luftojnë kundër detyrave që janë të paqarta, stresuese ose të mërzitshme, kështu që, natyrisht, ne duam ta shtyjmë veten të mendojë për punën për aq kohë sa të jetë e mundur,” thotë eksperti i produktivitetit Chris Bailey. “Por zvarritja mund të krijojë më shumë stres të panevojshëm.”

Nuk ka asnjë kurë magjike për Frikësat e së Dielës, por këto tre strategji, të rekomanduara nga Bailey, mund të ndihmojnë:

Vendosni synimet për javën

Sekreti për të mposhtur frikërat e së dielës është krijimi i një plani për javën në vazhdim, pasi Bailey thotë se, për shumicën prej nesh, ballafaqimi me paqartësitë shkakton stres dhe ankth.

Teknika e tij e preferuar për t’u qetësuar në javën e ardhshme është “rregulli i tresheve”: listoni tre qëllime që dëshironi të arrini, qoftë në punë apo në jetën personale. Vendosja e qëllimeve të tilla ju lejon të “mendoni se si dëshironi të përqendroni kohën, vëmendjen dhe energjinë tuaj”, shpjegon Bailey.

Krijoni një listë detyrash dhe një listë të arritjeve

Frikësit e së dielës shpesh mund të shkaktojnë dyshime dhe urrejtje për veten, por kjo është kundërproduktive – kundërhelmi për ndjenja të tilla, në vend të kësaj, është të reflektoni mbi arritjet tuaja dhe të organizoni mendimet tuaja.

Gjeni një ritual të kujdesit për veten

Praktikimi i kujdesit për veten mund të na ndihmojë të përballojmë kohët e turbullta ose të lehtësojmë ndjenjat e ankthit – Bailey liston shënimin e ditarit, thirrjen e një shoku, praktikimin e meditimit ose kalimin e kohës me njerëz që ju lartësojnë si shembuj të shkëlqyer të kujdesit për veten.

Tiranapost.al