Stil jete

Një gazetar i Der Spiegel-it erdhi në Shqipëri: Nuk do të mërziteni kurrë

Një gazetar i Der Spiegel-it erdhi në Shqipëri: Nuk do të

Claus Hecking, redaktori i gazetës gjermane Der Spiegel, i kaloi pushimet në Shqipëri.

Pas rikthimit në bazë i dedikoi një shkrim vendeve më të bukura që vizitoi këtu: nga mali, në det.

"Plazhe të ngjashme me Karaibet, peizazhe malore spektakolare, bunkerë të zymtë: Shqipëria është ndoshta destinacioni më i pazakontë i udhëtimit në Evropë – por kurrë jo i mërzitshëm.

Një gazetar i Der Spiegel-it erdhi në Shqipëri: Nuk do të

Disa nga vendet që Claus përmend në shkrim janë: Butrinti, Ksamili, Gjirokastra, Thethi dhe Bunk'Art i Tiranës.

Një gazetar i Der Spiegel-it erdhi në Shqipëri: Nuk do të

Një gazetar i Der Spiegel-it erdhi në Shqipëri: Nuk do të

Një gazetar i Der Spiegel-it erdhi në Shqipëri: Nuk do të

"Është vjeshtë, uji është 25 gradë dhe ishte aq i qetë e i pastër, saqë mund të shohësh peshqit dhe gaforret e vogla poshtë teje ndërsa notoje”, thotë ai duke shtuar: “Oh sa e bukur është Shqipëria!” Qoftë për plazhet e ngjashme me Bora Bora në Ksamil, por edhe rrënojat e lashta të Butrintit apo ecjen nëpër peizazhet e thyer malore rreth Thethit dhe Valbonës”, shkruan ai.