Stil jete

Mos i besoni gjithçkaje që prindërit ju kanë thënë për paratë

Mos i besoni gjithçkaje që prindërit ju kanë

Harrojeni atë që ju kanë thënë prindërit tuaj. Të flasësh për paratë nuk është tabu.

Krejt e kundërta, në fakt. Të flasësh për paratë dhe të përditësosh të kuptuarit e praktikave financiare është tepër e rëndësishme, thotë Chelsea Ransom-Cooper, një planifikues financiar i certifikuar.

"Sa më shumë akses në edukimin financiar të kenë njerëzit, aq më shumë do të ndihen të sigurt kur bëhet fjalë për financat e tyre."


Këtu janë katër mite të zakonshme të parave që janë transmetuar nëpër breza.

Paratë do t'ju blejnë lumturinë

A do të sjellin paratë lumturi të menjëhershme ? "Ky nuk është rasti. shifër e caktuar nuk siguron lumturi për profesionistët që punojnë, thotë ajo.
“Familjet thonë se ju duhet të bëni X shumë për të qenë të lumtur. Fatkeqësisht, ne njohim njerëz që e bëjnë atë shumë dhe ende nuk janë të lumtur
Në vend që të përqendroheni në një shumë parash, reflektoni mbi qëllimet dhe vlerat e karrierës që do të çojnë në cilësi më të madhe të jetës.”

Investimi është vetëm për të pasurit dhe pa borxhe

Ideja se investimi është vetëm për të pasurit është e vjetëruar, thotë Ransom-Cooper. Në mënyrë të ngjashme nuk është e nevojshme të shlyeni të gjithë borxhin tuaj përpara se të filloni të investoni.
Këto keqkuptime mund t'i pengojnë profesionistët e rinj nga maksimizimi i mundësive për të rritur paratë e tyre. Përmes edukimit dhe diskutimit, investimi mund të duket më i realizueshëm për profesionistët e rinj.

Mënyra e vetme për të ndërtuar pasuri është duke blerë një shtëpi

Ju mund të mendoni se blerja e një shtëpie është mënyra më e mirë për të ndërtuar pasuri. Por nuk është një domosdoshmëri. "Ka kaq shumë mënyra për të ndërtuar pasuri në ditët e sotme," thotë Ransom-Cooper.
Investimi i hershëm dhe rritja e kursimeve tuaja të pensionit, për shembull, janë mënyra të vlefshme për të ndërtuar pasuri jashtë tregut të pasurive të paluajtshme.

Mbani llogaritë tuaja të kursimeve dhe rrjedhëse në të njëjtin vend

“Në fakt, nuk është ideale të mbash të gjitha paratë e tua në një bankë kryesore, veçanërisht pasi bankat zakonisht kanë norma interesi shumë të ulëta kur bëhet fjalë për kursimet," thotë Ransom-Cooper
"Ju po humbisni një mundësi për të përfituar nga disa norma interesi më të larta nëpërmjet bankave online ose thjesht llogarive të kursimit me rendiment më të lartë" shton ajo.