Stil jete

Mjeku i Harvardit tregon 10 shenjat që tregojnë se nuk po flini mjaftueshëm

Mjeku i Harvardit tregon 10 shenjat që tregojnë se nuk po flini

Nga Dr. Amy Shah/ Akademia Amerikane e Mjekësisë së Gjumit rekomandon që të rriturit të flenë më shumë se shtatë orë gjumë çdo natë, por kjo nuk është gjithmonë në listën e të gjithëve – dhe është e lehtë të ndihesh fajtor për këtë.

Por si një mjek i trajnuar në Harvard , unë shpesh u kujtoj njerëzve se ne të gjithë kemi jetë të ngarkuar, kështu që nuk ia vlen të stresohesh nëse nuk mund të marrësh plot shtatë orë çdo natë.

Plus, çdo person është i ndryshëm. Këshilla ime është të lini trupin tuaj t’ju tregojë se sa gjumë keni nevojë.

Shenjat e fshehura që tregojnë se nuk po flini mjaftueshëm

Nëse u përgjigjeni po tre ose më shumë prej këtyre 10 deklaratave, atëherë ka të ngjarë që nuk po flini mjaftueshëm:

1.Ju duhen 30 minuta ose më shumë për të fjetur para gjumit.

2.Ju rrallë i mbani mend ëndrrat tuaja.

3.Ju zgjoheni në mëngjes ende duke u ndjerë të lodhur

4.Ju ndiheni më shpesh të uritur, veçanërisht për ushqime të padëshiruara.

5.u zgjoheni më herët në mëngjes sesa do të dëshironit.

6.Ndonjëherë ndiheni të përgjumur dhe të lodhur gjatë gjithë ditës.

7.Shpesh zgjoheni një ose më shumë herë gjatë natës.

8.Shpesh qëndroni zgjuar natën dhe mendja juaj nxiton me shqetësime dhe mendime të tjera.

9.Sytë tuaj janë të fryrë ose të kuq, ose keni rrathë të errët ose qeska poshtë tyre në mëngjes.

10.Emocionet tuaja janë në të gjithë mendjen tuaj- zemërimi, impulsiviteti, ankthi, trishtimi, e kështu me radhë.